Hogyan mozogsz a szabadban? Örökítsd meg a mozgást.

Ebben a hónapban fókuszáljunk a természetben mozgással töltött pillanatokra. Mutasd meg, hogyan mozogsz a szabadban. Meginvitállak téged egy fotópályázatra. Egy olyan fotópályázatra, ahol nincs nyeremény. Nincs, mert célja csupán a mai ember szabadban végzett mozgásainak ábrázolása. Itt minden fotó egyformán nyertes lesz, nem hasonlítjuk azokat egymáshoz.

A szabadban, természetben töltött idő nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Feltölt, kikapcsol, ellazít, segít kiüríteni az elmét, felébreszti az alkotóerőt bennünk. Ugyanakkor számos kihívást is rejt a folyamatos változásával, ezáltal pedig alkalmazkodásra serkent, így fejlesztve ellenálló és problémamegoldó képességünket.

A szabadban mozogni jó, sokan mégis inkább az edzőtermet választják. Talán teszik ezt azért, mert ott adott, mit csináljanak, ott vannak a gépek, a futópad, a bicikli stb. és a csoportos órák, ahol diktálják a mozgást. A természetben pedig kreativitás kell a mozgáshoz és talán nagyobb kitartás is. De az is lehet, hogy eszünkbe sem jut, hogy másképp is lehet. A legtöbb benti mozgást “ki lehet vinni” a szabadba bármely évszakban, így már nem kell gondolkodnunk azon, mit is csináljunk odakint. Csináljuk akár ugyanazt, csak más környezetben.

A fotókról

Olyan fotókat várok, amelyek kint készültek és amelyek a mozgáshoz és hozzád kapcsolódnak. Ne egy olyan tevékenységet ábrázolj, amit csak a fotó kedvéért végzel. Válassz olyat, ami valós, hozzád tartozik, az életed része vagy épp azzá szeretnéd tenni. Örökítsd meg a mozgást.

Néhány ötlet

A mozgás tág fogalom. Lehet ezerféle sport, főzés, játék, séta, fűnyírás, tánc, fára mászás, cigánykerekezés, jóga, gyümölcsszedés, bevásárlás gyalog…

A “szabad ég alatt” is többféle helyszínt jelölhet. A legjobb naná, hogy a természet, de lehet az az erkélyed, egy erdő, egy park, egy játszótér, az utca, egy tó…

A bejegyzés illusztrációi saját képek, példák arra, amiről ez a fotómegosztás szól.

Mi lesz a fotóm sorsa?

A beküldött fotókból egy albumot, egyfajta magazint fogok készíteni, amely nyilvánosan elérhető lesz, feltéve, ha hozzájárulsz ehhez. Tulajdonképpen ez a fotómegosztás célja, hogy megmutasd a többieknek, hogyan mozogsz a szabadban. Ezáltal tudunk másoknak ötleteket adni a kinti mozgáshoz és önmagunkat még több szabadban töltött mozgásra ösztönözni.

Milyen fotókat nézegetnél szívesen?
 • Kérlek, olyan fotót vagy fotókat küldj, amit te készítettél, vagy engedélyt kaptál a használatára (jogtiszta kép). Ehhez további útmutatás a “Hogyan küldd el a képed?” bekezdésnél.
 • Legyen egyértelmű a “mozgás” a képen. Felismerhető legyen, hogy milyen mozgást szeretnél ábrázolni. Ehhez nem feltétlenül kell szerepelned a képen, ha nem szeretnél. Például kertészkedéskor lefotózhatod a kerti szerszámokat vagy a növényeket, akár készíthetsz előtte-utána fotót.
 • Adj neki egy címet és/vagy mellékelhetsz egy rövid leírást is, ha szeretnél. De akár szöveg nélkül is elküldheted.
 • Törekedj a jó minőségre, hogy más is értékelni, értelmezni tudja a képed. De mégis legyen inkább spontán, természetes, életszerű, mintsem beállított fotó.
 • Küldhetsz egy képet, de akár egy fotósorozatot is (max. 5 kép legyen).
Hogyan küldd el a képed?
 • A fotókat email-ben várom, az [email protected] címre  2018. október 31-ig.
 • Az email tárgymezőjébe írd: Hogyan mozogsz a szabadban.
 • Az email-be kérlek, másold be az alábbi szöveget, ha egyetértesz vele: “Hozzájárulok, hogy az általam készített jogtiszta fényképet és mellékelt leírást Kelemen Vanda a www.fizioart.hu honlapon és a hozzá kapcsolódó facebook közösségi oldalon a “Hogyan mozogsz a szabadban” című albumban  publikálja.”
 • Ha a fenti szöveget nem illeszted be az email-be, a képeidet nem fogom tudni megosztani másokkal, nem kerül az albumba.
 • A neved sehol nem fog megjelenni, de ha írsz címet a képhez vagy egy kis történetet, azt mellékelve meg fogom jeleníteni valamilyen formában.
 • A beküldött és publikálásra alkalmas képekből összeállított galériát november elején publikálom.

Kíváncsian várom a képeiteket!

 

És íme a fotópályázat eredménye:

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük