RAD termékek

SMR henger, masszázslabda és társaik

Mire való az SMR henger és masszázslabda?

A henger és a labdák testünk kötőszöveteinek (izom, fascia) masszírozására szolgálnak. Önkezelésre fejlesztették ki őket. Kialakításuk és anyaguk lehetővé teszik, hogy a kötőszövet és az izom mélyebb rétegeibe is eljussanak, akár nehezen elérhető testtájakon, mint például a lapocka körüli terület (erre a labdák a legalkalmasabbak).

Hogyan hatnak?

Ahogy lassan végig gördülsz az eszközön, vagy azt görgeted egy testtájon, összenyomja- megnyújtja a szöveteket, és stimulálja az idegvégződéseket. Ennek hatására a szövetek keringése, anyagcseréje javul. Több tápanyag jut a sejtekhez, és több bomlástermék szállítódik el a sejtekből. Az idegrendszer stimulálása segíti elő a túlfeszült izmok és kötőszövetek (myofascia) lazítását, az izomtónus normalizálását, így csökkentve a fájdalmat, diszfunkciót. Indirekt módon az ízületi mozgástartományt is kedvező irányba segíti, felszabadítva a mozgást. Részletesebben a témáról itt olvashatsz.

Hogyan használd?

A feszes myofascia valamilyen túl- vagy alulterhelés által jön létre, ezért önmagában a hengerezés nem fogja megoldani a problémát. A legeredményesebb hatást akkor tudod elérni, ha az adott területet átmasszírozod 1-3 percig, utána mobilizálsz (átmozgatod a környező ízületeket), végül pedig aktiválod az izmokat.

Miben mások a RAD termékek, mint más SMR eszközök?

Többféle masszázseszközzel dolgoztam már az elmúlt években, és mind alkalmasnak bizonyult valamilyen szinten a fent említett célokra. Amiért mégis jobbnak találom, és ajánlom neked is a RAD termékeket:

  • bármely testrész kezelésére találsz náluk termékeket,
  • minden igényre és célra kínálnak eszközt,
  • strapabíró tömör anyagból készülnek,
  • kis helyen elférnek, könnyűek (de nem a hatékonyság kárára),
  • könnyen, gyorsan tisztíthatóak,
  • a termékek kiegészítik egymást, külön-külön is használhatóak, de együtt újabb lehetőségek tárulnak fel.
Néhány személyes tapasztalat és használati ötlet:

A RAD helix henger szuper a nagyobb testtájakon (hát, lábak). A formája révén kíméli a csontokat (gerinc, sípcsont), ugyanakkor pompásan eléri a mélyebb testszöveteket.

A két labda egyben (RAD roller) a legtöbb testtáj kezelésére megfelelő. Különböző keménységi fokozatban forgalmazzák. Ha érzékenyebbek a szöveteid, a gyengébbek közül válassz.

A RAD rounds labdák (3 különböző méretű és erősségű labda) bárhol alkalmazhatóak. A legkisebb alkalmas a kéz vagy a láb kezelésére. A két nagyobb labda rendkívül kreatían használható minden testtájon, például a talpon. Ennek előnyéről és módjáról itt olvashatsz. Ha pár napra elutazom, biztos, hogy magammal viszek egyet közülük.

Vásárolj 10% kedvezménnyel a gombra kattintva
vagy használd a vandarad2017 kuponkódot!
Vásárolj 10% kedvezménnyel a gombra kattintva
vagy használd a vandarad2017 kuponkódot!

Az oldalon affiliate link van. Ez azt jelenti, hogy ha a linken keresztül a webáruházban vásárolsz, én is kapok egy bizonyos százalékot. Neked ez nem jelent extra költséget, sőt, te is kapsz 10% kedvezményt a vásárlásodból. Csak olyan terméket ajánlok, amit kipróbáltam és szívesen használok.  A rendelőben és a Fejleszd a lábad workshopon is találkozhatsz a RAD eszközökkel. 🙂